Rober Crince Le Roy
Rober Crince Le Roy

Het college van afgevaardigden heeft Robert Crince le Roy dinsdag verkozen tot nieuwe algemeen deken van de Nederlandse orde van advocaten. Hij volgt per 1 januari de huidige algemeen deken Frans Knüppe op.

Robert Crince le Roy (1964) is sinds januari 2021 lid van de algemene raad van de NOvA en heeft onder andere bestuurlijke vernieuwing, governance en veiligheid in zijn portefeuille.

Crince le Roy is advocaat sinds 1991. Tot 2014 was hij partner bij Houthoff, waarna hij medeoprichter en partner werd van Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten in Rotterdam. Ook was Crince le Roy deken van de Rotterdamse orde van advocaten en lid van het college van afgevaardigden.

Op 1 januari 2022 treedt de huidige algemeen deken Frans Knüppe af. Hij heeft het dekenaat dan bijna twee jaar vervuld. Knüppe nam de voorzittershamer over nadat Johan Rijlaarsdam plots terugtrad.

Advertentie