Wk Advocatenvoetbal 2

Blessures vormden de rode draad van het toernooi dat eind september plaatsvond, vertelt een trotse Karsten Bruinsma (29) van CMS. Verschillende spelers kampten naarmate het toernooi vorderde met gescheurde achillespezen, hamstrings of beschadigde enkelbanden. Bruinsma: ‘Voor de finale tegen Hongarije hadden we nog net genoeg spelers over.’

De blessures konden de pret niet drukken. Het twintigkoppige team speelde dagelijks tegen de nationale advocatenteams van onder andere Spanje, Portugal, Costa-Rica en Hongarije, maar kon ook buiten het veld ruimschoots genieten. ‘We verbleven op een landgoed vlakbij Braga. Er werden quizzen en activiteiten georganiseerd. Voor de halve finale was er een groot diner met alle twaalf landen. Een bijzondere ervaring om met in gewaden gehulde advocaten uit Senegal aan tafel te zitten. Er heerste een gemoedelijke en gezellige sfeer, ook al ging het er op het veld hard aan toe. En natuurlijk was het ook een goede netwerkplek.’

Bruinsma deed voor de tweede keer mee met het toernooi en hoopt over twee jaar weer door de selectie te komen. Al was het alleen maar voor het grote feest na de gewonnen finale in Porto.

FRANCISCA MEBIUS, Advocatenblad

Francisca Huijting-Mebius

Redacteur

Profile page
Advertentie