De zoekmachine Zoek een advocaat heeft in de maanden mei tot en met juli 375.000 zoekacties geteld, meldt de NOvA. 

De meeste zoekacties waren gericht op naam of locatie. Omdat één persoon meerdere zoekacties kan doen, ligt het totale aantal bezoekers lager. In twintig procent van de gevallen werd gezocht op rechtsgebied. Als werd gezocht op rechtsgebied ging dat meestal om personen- en familierecht en arbeidsrecht.

De zoekmachine Zoekeenadvocaat.nl ontsluit (via de website van de NOvA) het verplichte rechtsgebiedenregister voor de consument. Advocaten dienen zich sinds maart vorig jaar te registreren op minimaal een en maximaal vier rechtsgebieden. Met het rechtsgebiedenregister kunnen rechtzoekenden een beter zicht krijgen op de expertises van advocaten. Ook wil de NOvA de kwaliteit van de advocatuur verhogen met het register: om zich voor een rechtsgebied te mogen inschrijven, moet een advocaat tien opleidingspunten behaald hebben binnen het betreffende rechtsgebied.

Advertentie