Rassers Advocaten in Breda wordt de komende twee jaar sponsor van de 21-jarige schaakgrootmeester Jorden van Foreest. Als sponsor biedt Rassers zowel financiële ondersteuning als zakelijk en juridisch advies aan Van Foreest.

Volgens Hans Smeekens, bestuursvoorzitter bij Rassers, vertonen de advocatuur en de schaaksport overeenkomsten. ‘Schaken is een strategisch spel. Je moet altijd vooruitdenken, en elke zet moet bijdragen aan je doel: schaakmat of een verstandige remise. De parallel met ons vak is overduidelijk. Zowel bij het schaken als in de advocatuur gaat het om focus, tactisch en strategisch denken en snelheid.’

Rassers Advocaten, waar 27 advocaten werken, geldt als één van de oudste kantoren in West-Brabant. Het kantoor legt zich toe op ondernemingsrecht, arbeidsrecht en bouw- en bestuursrecht.

Jorden van Foreest is schaakgrootmeester sinds zijn zestiende. Sinds hij eerder dit jaar het TATA Steel Chess Tournament op zijn naam schreef mag hij zich supergrootmeester noemen.

Advertentie