Het biedt de advocatuur een snelle en meer eenvoudige toegang tot de Rechtspraak. Ook hebben advocaten op elk moment een actueel overzicht van ingediende zaken en de bijbehorende correspondentie in een digitaal zaakdossier.

Digitaal indienen van beslagrekesten gebeurt via het nieuwe webportaal van de Rechtspraak via rechtspraak.nl. Inloggen gebeurt met de Advocatenpas. Via het portaal kunnen advocaten stukken in pdf-formaat uploaden. Na elk ingediend stuk, ontvangt de advocaat automatisch een digitale ontvangstbevestiging voor de eigen administratie. Nabellen is niet meer nodig.

Ruim tachtig advocaten hebben in de afgelopen periode het nieuwe webportaal getest via een pilot met de rechtbank Amsterdam. Als pluspunten werden genoemd: tijdswinst, verminderd papiergebruik en de mogelijkheid om ongeacht tijd of plaats zaaksdossiers in te kunnen zien.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie