legal woman
Links: Nynke Brouwer Rechts: Kirsy Corten Image credit: AvdR / Robin Griffin

De verkiezing wordt sinds 2012 gehouden door Stichting Legal Women, een platform voor vrouwelijke juristen. De zes finalisten hielden donderdag een online pitch voor de twee awards. Na beraad van de jury bestaande uit Liza Dehzad (advocaat bij Judica Letselschade), Rose Wiewel (COO bij Simmons & Simmons), Marc Wintgens (partner bij AKD) en onder leiding van Hanneke Dorsman (General Counsel bij ABN Amro), gingen Brouwer en Corten er met de titels vandoor.

Brouwer is binnen Dirkzwager werkzaam bij zowel de sectie Aansprakelijkheid & Verzekering als de sectie IE/IT in Arnhem. Ze houdt zich bezig met cybersecurity en is daarnaast gespecialiseerd in het verzekeringsrecht, aansprakelijkheidsrecht, IT-recht en privacy. Afgelopen oktober promoveerde ze aan de Radboud Universiteit met het proefschrift ‘De cyberverzekering vanuit civielrechtelijk perspectief’. De jury was vooral te spreken over dit promotietraject in combinatie met een drukke en bijzondere praktijk. Sinds 2020 is Brouwer ook als docent verbonden aan de specialisatieopleiding Grotius Privacyrecht.

Corten adviseert bij DLA Piper op het gebied van commercieel huurrecht en op vastgoed gerelateerde geschillen. Daarnaast is ze bezig met pro bono-projecten binnen het kantoor. Met name door deze maatschappelijke betrokkenheid ging ze er met de titel vandoor.

Voorgangers van Brouwer zijn advocaten Natacha Harlequin, Machteld de Monchy, Janneke Mulder, Tessa van den Ende, Petra Zijp, Nora van Oostrom, Monika Chao Duivis en Hanneke Dorsman.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie