Het OM heeft anderhalf jaar cel geëist tegen een man die onder andere een advocaat uit Groningen had bedreigd. De man werd in juni van dit jaar van de weg gehaald, omdat de politie vermoedde dat hij zijn dreigementen ten uitvoer wilde brengen.

De man was in problemen geraakt nadat zijn bedrijf failliet ging, naar zijn zeggen doordat een ex-werknemer hem had bestolen. Zijn boosheid richtte zich niet alleen op de werknemer, maar ook op diens advocaat en de curator. Zo stuurde hij sms-berichten naar de advocaat waarin hij hem uitschold en doodsbedreigingen uitte. De advocaat deed daarop aangifte.

Voor het voorbereiden van moord en het uiten van ernstige bedreigingen naar de advocaat, de deurwaarder en de ex-medewerker eist het OM anderhalf jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk tegen de Groninger. Na de straf moet hij bovendien worden behandeld voor zijn psychische problemen, meent het OM.

Lees meer bij RTV Drenthe.

Advertentie