De Raad werkt, in opdracht van de demissionair minister voor Rechtsbescherming Dekker, samen met de NOvA, het Juridisch Loket, de MfN, vFAS en Uitelkaar.nl. Om de vernieuwing in het proces te onderzoeken zet de raad deskundige mediators en advocaten in. ‘Zij kunnen, vanuit hun bovengemiddelde kennis, kunde en specifieke ervaring, het benodigde maatwerk leveren aan rechtzoekenden.’ Samen met deze deskundige rechtsbijstandverleners moet het werken met rechtshulppakketten vorm krijgen. De uitkomsten van de regeling worden gebruikt voor de nadere invulling van een brede oplossingsroute scheiden.

De inschrijving voor de regeling gaat waarschijnlijk medio februari 2022 van start. Op 11 en 13 januari 2022 organiseert de Raad┬á digitale bijeenkomsten voor ge├»nteresseerde advocaten en mediators. Opgeven voor deze bijeenkomsten kan via [email protected].

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie