‘Na bijna tien jaar te hebben rondgelopen op het Binnenhof ga ik iets anders doen,’ schrijft Dekker. ‘Wat precies, weet ik nog niet. En eerlijk, dat maakt het best spannend. Maar tegelijkertijd ook heel erg leuk. Een nieuw avontuur!’ Onrecht voorkomen en onrecht herstellen, is waar rechtsbescherming volgens Dekker om draait. ‘En dat werk is natuurlijk nooit klaar. Toch zit mijn klus er bijna op.’

Dekker maakt een diepe buiging voor ‘al die mensen die dagelijks in de frontlinies staan: politieagenten, officieren van justitie, advocaten, rechters, medewerkers van gevangenissen en reclassering, forensische behandelaars, jeugdbeschermers en ga zo maar door. Zij werken – vaak onder de moeilijke omstandigheden – aan een veiliger en rechtvaardiger Nederland.’

Trending

Op Twitter is het nieuws dat Dekker stopt trending. Veel advocaten zeggen blij te zijn dat Dekker vertrekt. ‘De advocatuur haalt opgelucht adem,’ tweet advocaat bij Prakken d’Oliveira Marq Wijngaarden. Christian van Dijk op Twitter: ‘Sander Dekker stopt ermee, waarvoor hulde.’

Anderen reageren voorzichtiger. Peter Souren tweet: ‘Wees voorzichtig met de blijdschap. Toen Teeven vertrok als bewindspersoon meende ik dat geen van zijn opvolgers het ooit slechter kon doen. Die fout maak ik niet graag nog een keer.’ Erik Verweij op Twitter: ‘Ik hoop dat zijn opvolger belangrijke onderdelen van zijn werk doorzet, zoals bijvoorbeeld méér vragen van commerciële kantoren in de gefinancierde rechtsbijstand, alternatieven voor het vervoeren van high profile verdachten, en de veiligheid binnen de EBI. Er is genoeg te doen.’

Verkiezingen 2021
FRANCISCA MEBIUS, Advocatenblad

Francisca Huijting-Mebius

Redacteur

Profile page
Advertentie