Dat zei Weerwind maandag na afloop van zijn gesprek met formateur Mark Rutte tegen de NOS. Op wat hij zal toevoegen als Haagse nieuwkomer wil hij niet vooruitlopen. ‘Ik ga eerst goed meedraaien en dan mag u het zelf beoordelen.’ De nieuwe minister voor Rechtsbescherming, nu nog burgemeester van Almere, weet niet of het leuk is om minister te zijn. ‘Als ik zie hoe hard ministers moeten buffelen en wat ze over zich heen krijgen, dat is ongekend.’

Weerwind mag dan in de landelijke politiek een nieuwkomer zijn, achter de schermen kwam hij bij de afgelopen verkiezingen al in actie voor D66. De 57-jarige bestuurder schreef mee aan het verkiezingsprogramma van de partij en hielp bij de selectie en werving van Kamerleden.

Ook Dilan Yeşilgöz, de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid, heeft geen juridische achtergrond. Zij wil pas na haar beëdiging iets zeggen over haar nieuwe taak en hoe zij daar tegen aan kijkt, zegt ze tegen de NOS.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie