De raadslieden van de verdachten lichten hun verzoek op 9 februari bij toe in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol. Dat is meteen de eerste zitting in het hoger beroep in de Pulheim-zaak. Tijdens deze zitting wordt de zaak niet inhoudelijk behandeld.

De rechtbank veroordeelde de verdachten Giërmo B. en Moreno B. in oktober tot dertig jaar cel, na een eis tot levenslang. De rechtbank acht ze schuldig aan het uitvoeren van de moord. De twee ontkennen en tekenden hoger beroep aan. Het Openbaar Ministerie ging ook in beroep.

Ook in eerste aanleg vroegen de advocaten van beide verdachten om behandeling bij een andere rechtbank dan die in Amsterdam. ‘Kan een rechtbank uit de stad waar Wiersum als advocaat werkte nog wel objectief oordelen?’, vroeg Job Knoester, advocaat van verdachte Moreno B., zich toen af.

Condoleance Derk Wiersum breed 2

Deel van Dossier

Derk Wiersum

Dossier Derk Wiersum op de website van het Advocatenblad

Derk Wiersum

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie