Hunter Douglas komt in handen van investeringsmaatschappij 3G, eigenaar van Burger King, AB InBev en Kraft Heinz. Eigenaarsfamilie Sonnenberg verkoopt een meerderheidsbelang aan 3G, dat vervolgens de resterende aandelen via een uitkoopprocedure zal verkrijgen. Hunter Douglas, dat vanuit Rotterdam met 23.000 werknemers wereldwijd raambekleding verkoopt, is nu bijna 6,2 miljard euro waard.

De Brauw adviseerde de familie Sonnenberg bij de verkoop. ‘Wij deden deze transactie met een kernteam van vijf. Naast mijzelf nog vier medewerkers, die allemaal hun carrière begonnen bij De Brauw,’ zegt partner Paul Cronheim (64). Tegenover zich vonden zij het grote Amerikaanse kantoor Paul Weiss, dat voor 3G optrad. ‘Je moet stevig in je schoenen staan tijdens zo’n onderhandeling. In de onderhandelingen met Paul Weiss heeft het team zich bewezen. Dat geeft een goed gevoel. Het blijft bijzonder om mee te maken dat telkens een nieuwe generatie toptalent opstaat. Onze manier van werken biedt daar ruimte voor. Zo bouw je het kantoor van de toekomst.’

Cronheim is tevreden met het resultaat. ‘Deze zaak was niet eenvoudig. Wij richten ons op bet-the-company-zaken: complexe, impactvolle transacties die cruciaal voor onze cliënten zijn. Daar komen wij het best tot ons recht. Weinig onafhankelijke Nederlandse kantoren treden als lead counsel op in dit soort internationale ‘champions league’-transacties,’ zegt hij. De Brauw was recent ook betrokken bij de overnames van onder meer GrandVision, T-Mobile, Interxion, Leaseplan en Intertrust.

Om in de ‘champions league’ mee te spelen, gaat het grofweg tussen twee modellen. Aan de ene kant staat een aantal grote en voornamelijk Angelsaksische kantoren, met soms duizenden advocaten en vestigingen in veel landen. Aan de andere kant staan de onafhankelijke kantoren. ‘Wij kiezen nadrukkelijk voor dat laatste model,’ zegt Cronheim. ‘Het past beter bij ons en helpt ons de beste kwaliteit te leveren. Met sommige cliënten werken we al jaren samen op het allerhoogste niveau. Waar nodig werken we samen met lokale experts die het best passen bij de specifieke zaak.’

Ook staat De Brauw de familie Sonnenberg al jaren bij. Na verschillende pogingen om de beurs te verlaten, lijken na de huidige transactie met 3G de jaloezieën aan het Damrak ditmaal wel definitief te sluiten.

Bendert Zevenbergen

Freelance journalist

Profile page
Advertentie