In de fragmenten zou worden gesproken over de beveiliging van de kroongetuige, familieleden en betrokken advocaten in het proces. De orde van advocaten vond de informatie te gevoelig om te publiceren. De hoofdredacteur van EenVandaag heeft tegen RTL Nieuws bevestigd dat er een kort geding is geweest, maar laat weten inhoudelijk niets over de zaak te mogen zeggen.

Het audio-interview met Wiersum was opgenomen in opdracht van familieleden van de kroongetuige in het Marengo-proces, Nabil B. Deze familieleden zijn tevens de nabestaanden van zijn vermoorde broer Reduan.

Aanvulling: Nadat de betrokken partijen tot een overeenkomst kwamen, is de reportage alsnog uitgezonden. Naar verluidt hebben de Amsterdamse orde en EenVandaag in onderling overleg een regeling getroffen, waardoor de vrees voor de veiligheid van advocaten werd weggenomen.

Condoleance Derk Wiersum breed 2

Deel van Dossier

Derk Wiersum

Dossier Derk Wiersum op de website van het Advocatenblad

Derk Wiersum

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie