Feltz

Op initiatief van Van der Feltz advocaten voeren enkele tientallen panden in de Haagse Javastraat sinds vandaag de Oekraïense vlag, uit solidariteit met het Oosteuropese land. Partners Willem van der Werf en Marc Houweling hopen dat hun actie breed navolging krijgt, ook van advocatenkantoren elders. 

Volgens Van der Werf kwam de actie spontaan op, bij het bedenken van een manier om geld in te zamelen voor Oekraïne. ‘In het licht van het oorlogsgeweld legt een vlag natuurlijk niet veel gewicht in de schaal, maar het is toch een hart onder de riem van de Oekraïense bevolking.’ De Javastraat in Den Haag telt diverse ambassadegebouwen en is een toegangsweg naar het Vredespaleis. ‘Het is toch een mooi symbolisch gebaar als mensen op weg naar het Vredespaleis zoveel geelblauwe vlaggen zien hangen, als blijk van steun aan Oekraïne.’

Ook het nabij gevestigde Wladimiroff Advocaten sloot zich aan bij de actie, evenals de Poolse ambassade. Donderdagmiddag hees de ambassade in de tuin de Oekraïense vlag, in bijzijn van de Oekraïense ambassadeur. Ook de Haagse burgemeester Jan van Zanen was van de partij.

Van der Feltz heeft vooralsnog vijftig vlaggen besteld. Met de leverancier is afgesproken dat dertig procent van de opbrengst naar Giro 555 gaat. Het kantoor heeft per werknemer 500 euro beschikbaar gesteld voor hulp aan Oekraïne.

 

Feltz2
In de tuin van de Poolse ambassade wordt het geelblauw gehesen. Tweede van rechts Willem van der Werff.
Advertentie