Jacqueline Schaap (60) is partner bij Visser Schaap & Kreijger en gespecialiseerd in intellectuele eigendom en mediarecht. Schaap trad in 1988 toe tot de balie. Ze is momenteel waarnemend deken.

Barbara Rumora-Scheltema (57) is partner bij NautaDutilh en gespecialiseerd in ondernemingsrecht, insolventierecht en internationale arbitrage. Ze is advocaat sinds 2001 en lid van de raad van de Amsterdamse orde.

Volgens Rumora-Scheltema hebben zij en Schaap gekozen voor het co-dekenaat wegens de zwaarte van de functie. ‘Het is niet meer van deze tijd om dat alleen te doen. Het dekenaat in Amsterdam is sowieso al meer dan een fulltime baan. Zowel Jacqueline als ik willen daarnaast ook in onze eigen praktijk actief blijven.’

Schaap wijst er op dat ook in het bedrijfsleven wordt gekozen voor gedeelde bestuursfuncties, zoals bij voorbeeld bij DSM. Beide vrouwen willen ieder drie dagen per week wijden aan het dekenaat. ‘Samen zijn we dus zes dagen inzetbaar en dat is meer dan één persoon kan bieden.’

Schaap en Rumora hebben nog een verdeling van portefeuilles voor ogen, maar dat moet nog gebeuren. Beide vrouwen worden komende week formeel gekozen op de jaarvergadering van de Amsterdamse orde. Henrichs blijft nog tot 1 september aan als deken. Hij heeft de functie dan 4,5 jaar vervuld.

BarbaraJacq
Advertentie