Alle grote internationale advocatenkantoren hebben inmiddels bekendgemaakt de banden te doorbreken met hun vestigingen in Rusland. Als laatsten in de rij volgden deze week Dentons en Baker McKenzie. 

Het betreft met name Angelsaksische kantoren die wereldwijd vestigingen hebben. Vorige week lieten kantoren als Linklaters, Allen & Overy, Freshfields Bruckhaus Deringer, Clifford Chance en Norton Rose Fulbright al weten Rusland te verlaten.

Deze week volgden DLA Piper, Dentons en Baker McKenzie. Laatstgenoemde was 33 jaar geleden het eerste Westerse advocatenkantoor  dat vestigingen opende in Rusland. De kantoren van Baker McKenzie in Sint Petersburg en Moskou, waar 130 advocaten werken, gaan nu verder als zelfstandige firma.

Baker McKenzie laat verder weten niet meer te zullen optreden ‘voor personen of entiteiten die worden gecontroleerd door, of rechtstreeks verbonden zijn met, de Russische staat en/of het huidige regime, waar ook ter wereld’.

Ook Dentons gaat na duim dertig jaar weg uit Rusland. De beide kantoren in Moskou en Sint Petersburg, met meer dan 250 medewerkers, worden eveneens zelfstandige bedrijven.

Advertentie