Opnieuw betreedt een procesfinancier de juridische markt. Het Amsterdamse Litigation Funding Nederland (LFN) heeft op 1 april de deuren geopend.

LFN richt zich hoofdzakelijk op commerciële geschillen met een ondergrens van 300.000 euro, op basis van no cure no pay. De Amsterdamse procesfinancier zegt bij te dragen aan het recht op toegang tot de rechter. ‘Als een eisende partij geen financiële middellen heeft, kan de zaak niet worden gewonnen. Dat is onrechtvaardig. Het verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen wordt dan plotsklaps heel duidelijk’, aldus bestuursvoorzitter Boulakhrif.

LFN bestaat uit een driekoppig bestuur (Mohamed Boulakhrif, Fouad el Kanfaoui en Joep van Bohemen) en een adviesorgaan (Willem Hengeveld, Jan Poot en Edzard Koole). Boulakhrif: ‘Ons team bevat onder meer zwaargewichten die ieder tientallen jaren in de absolute top van de advocatuur en de financiële sector hebben gewerkt. LFN heeft daarom alles wat nodig is om zaken te winnen.’

Advertentie