Voormalig deken Bas Martens, advocaat bij Delissen Martens Advocaten, is vrijdag verkozen tot voorzitter van de FBE, de federatie van Europese balies. Dat gebeurde in het Bulgaarse Sofia, op de algemene vergadering van de FBE.

De FBE is een federatie van 250 voornamelijk lokale, maar ook landelijke advocatenordes uit landen van de Raad van Europa. In Nederland zijn de balies Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Den Bosch lid van de FBE.

Martens is sinds 2019 bestuurslid bij de FBE, die is opgericht in 1992. Hij is de tweede Nederlander die voorzitter is, na de oud-deken van Rotterdam Gerard Bruyninckx in 1997.

De FBE zet zich in voor de onafhankelijkheid van het beroep van advocaat. Daarnaast maakt de organisatie zich sterk voor de rechtsstaat en voor mensenrechten.

Bas Martens was Deken van de Haagse Orde van advocaten van 2012 tot 2015.

Advertentie