De nominatie is ook opengesteld voor senior medewerkers die zich feitelijk met de begeleiding van de stagiair bezighouden in opdracht van ‘de echte patroon’. De jury gaat, onder leiding van voorzitter Christ’l Dullaert, gesprekken met een selectie van de genomineerde patroons aan. Op deze wijze is de uiteindelijk winnaar niet bij ‘popular vote’ gekozen, maar op basis van een geanonimiseerde inhoudelijke beoordeling door de jury, aldus de organisatie.

Een goede patroon beschikt volgens de jury over een groot aantal vaardigheden en competenties. ‘Naast uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden is het vermogen om adequaat feedback te geven onontbeerlijk. De patroon is integer, stressbestendig en toont betrokkenheid bij de beroepsopleiding van de stagiaire. Vanzelfsprekend heeft een goed patroon een eigen beeld over de inhoudelijke ontwikkeling van het vak en de ontwikkeling van de stagiaire tot een goede advocaat.’

Jury

De jury bestaat dit jaar uit Christ’l Dullaert, juryvoorzitter en directeur Le Tableau BV in Amsterdam, Monique van de Griendt, directeur Dialogue BV in Bussum, Jan Frederik Schnitzler, deken Oost-Brabant en advocaat bij Schaeken & Schnitzler Advocaten in Eersel, Susan Kaak, lid van de Algemene Raad en advocaat bij Ventoux Advocaten in Utrecht, Mariska Nijenhof-Wolters, winnaar Patroon van het Jaar 2021 en advocaat bij Van Benthem en Keulen advocaten in Utrecht, Jasminke Meester, voorzitter Stichting Jonge Balie Nederland en advocaat bij Benthem Gratama advocaten in Zwolle, Lennart Mensonides, voorzitter Twentsche Jonge Balie en advocaat bij Damsté advocaten – notarissen in  Enschede en Jeroen Schipperen, voorzitter Jonge Balie Zeeland – West-Brabant en advocaat bij Rijppaert & Peeters in Breda.

De Patroon van het Jaar is een initiatief van Professor Edgar du Perron, destijds in zijn functie als decaan en professor van de Universiteit van Amsterdam, nu Raadsheer in de Hoge Raad en Christ’l Dullaert van Le Tableau BV (bureau voor interim advocaten en notarissen) en werd in 2008 voor het eerst georganiseerd. Sinds 2010 worden de verkiezingen georganiseerd door Le Tableau en Dialogue.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie