Volgens managing partner Inge de Laat beschouwt het kantoor het opleiden van advocaten als een maatschappelijke verantwoordelijkheid. ‘En uiteindelijk hopen we natuurlijk ook een heleboel van de jongere generatie te leren.’

De opleiding, het Rutgers & Posch College, beslaat zes jaar en wordt opgedeeld in een bachelor- en masterfase. Activiteiten binnen de bachelorfase omvatten onder andere de beroepsopleiding van de NOvA, een detachering bij de legal-afdeling van een cliënt en een persoonlijk opleidingsprogramma. Binnen de masterfase valt onder andere een buitenlandstage, een specialistische opleiding en het schrijven van één of meerdere wetenschappelijke artikelen.

Elke stagiair krijgt persoonlijke begeleiding van een van de partners en een senior-medewerker om hem of haar bij te staan tijdens de opleiding. Ook de vierde- en vijfdejaars advocaat-medewerkers van R&P sluiten aan bij de opleiding.

De opleiding richt zich op vier praktijkgroepen: M&A, finance, employment en litigation. Volgens De Laat krijgen ook andere rechtsgebieden de nodige aandacht, zodat iedereen naast specialistische kennis ook bredere vakkennis opdoet.

Advertentie