Advocaten Roland Mans (Corten De Geer Advocaten, Amsterdam, foto rechts) en Ivo Sindram (Verweij Advocaten, Nijmegen) troffen elkaar in juni, tijdens een internationale wielerkoers voor amateurs. Beiden bleken het slachtoffer van de elementen.

‘De vierde etappe van The Ride 2022 voerde ons door de Jura. Na drie zware bergetappes zag ik tegen deze rit op, omdat hij 210 km lang was en bijna 3000 hoogtemeters telde. Na de eerste verzorgingspost op 70 km begon het steeds harder te regenen, terwijl het flink afkoelde. De top lag op km 106. Er stond een hutje waarin twee renners stonden. Ik stapte af om ook te schuilen, maar kreeg het in een mum van tijd koud. Ik zag mijn fout in en besloot door te fietsen, in de hoop weer warm te worden. De afdaling leidde over een provinciale weg met veel opspattend water. Ik zag steeds minder en begon te klappertanden en trillen. Bij km 112 was het trillen overgegaan in schudden.

Ik voelde mijn handen en het stuur niet meer en besloot te stoppen. Met veel moeite lukte het me om de koersorganisatie te bereiken en te vertellen dat ik was gestrand. Niet veel later kwam de bezemwagen en bleek ik een van de ongeveer 35 renners te zijn die onderkoeld waren geraakt. Totaal verkleumd en mistroostig staarden wij naar buiten. Niemand zei iets. Opeens ging de telefoon van de man naast mij. Tot mijn verbazing nam hij op en bleek hij in staat een coherent gesprek te voeren. Hij luisterde, antwoordde beleefd en stelde voor een afspraak in te plannen.

Nadat hij ophing, zei ik: ‘Zo te horen ben jij een advocaat…’ Hij keek mij verrast aan: ‘Hoezo? Jij ook?’ ‘Klopt!’ In onze warmtedekens schudden wij elkaar lachend de hand. ‘We lijken wel een doos verfrommelde kerstballen,’ zei hij. Ik moest lachen. ‘Dit smeekt in ieder geval om een selfie.’ Hij antwoordde: ‘Ik vind alles best, als je de foto maar niet in het Advocatenblad zet.’

Tekst – Roland Mans / Foto – Eppo Karsijns

Advertentie