Doelgerichtheid tekent Jonathan Heeringa (43). ‘Tijdens mijn studie in Groningen ging mijn interesse uit naar effectenrecht, waarop ik in 2003 op advies van mijn professor bij Allen & Overy solliciteerde.’ Heeringa is sindsdien werkzaam binnen de praktijkgroep International Capital Markets (ICM) van het internationaal opererende advocatenkantoor, waar hij in 2018 partner werd. ‘Eigenlijk zit ik nog in mijn eerste baan.’

Binnen ICM richt Heeringa zich hoofdzakelijk op emissies van beursgenoteerde obligaties, transacties die in de miljarden kunnen lopen. ‘Soms treed ik op als adviseur aan de kant van de uitgevende instellingen, zoals ASML, KPN en Wolters Kluwer. Bij de obligatie-uitgiften van banken zit ik vaker aan de kant van de begeleidende zakenbanken die het contact met de eindbeleggers verzorgen.’

Lees het volledige artikel in het septembernummer van het Advocatenblad.

Bendert Zevenbergen

Freelance journalist

Profile page
Advertentie