De advocaten wilden geen uitleg geven over hun keuze om te stoppen. Ook Seebregts wilde op zijn beurt tegen ANP niets zeggen over zijn aanstelling. De advocaat staat ook een andere neef van Ridouan Taghi bij, Anouar Taghi. Die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum drie jaar geleden.

Dinsdag staat een nieuwe, voorbereidende zitting gepland in deze zaak. Het OM verdenkt Youssef Taghi ervan dat hij de schakel was tussen de gedetineerde Ridouan Taghi en de buitenwereld. Hij zou zijn cliënt en familielid hebben geholpen bij het plannen van een gewelddadige uitbraak of ontsnapping. Daarnaast zou hij Ridouan Taghi hebben geholpen zijn drugshandel voort te zetten.

Rechtbank Amsterdam

OM: Youssef Taghi maakte grof misbruik van zijn privileges

Youssef Taghi onderhield een open lijn met de buitenwereld om een uitbraak uit de EBI in Vught te organiseren.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie