De kranten stonden er vol mee. De #MeToobeweging die in 2017 vanuit Amerika overwaaide zorgde ook hier voor een stortvloed aan beschuldigingen over vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag. De onthullingen bij The Voice of Holland deden daar nog een schepje bovenop. Er werd een uitgebreide zedenzaak gestart en advocatenkantoor Van Doorne kreeg de opdracht onderzoek te doen naar misstanden bij The Voice of Holland. Inmiddels liggen er aangiftes tegen onder meer juryleden Marco Borsato en Ali B. en tegen bandleider Jeroen Rietbergen.

Maar ook andere bekende Nederlanders kwamen de laatste tijd veelvuldig negatief in het nieuws. Zo is er dit voorjaar aangifte gedaan tegen zanger Danny de Munk wegens verkrachting. Rapper Lil’ Kleine werd het afgelopen jaar meerdere malen opgepakt voor verdenking van mishandeling. Zangeres Glennis Grace kreeg een aangifte aan haar broek wegens bedreiging, vernieling en geweldpleging in een Jumbo-vestiging in Amsterdam. Het OM doet verder nog onderzoek naar vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag door acteur Thijs Römer. En vorige maand werd Jumbo-topman Frits van Eerd opgepakt als verdachte in een grote witwaszaak.

Lees het volledige artikel in het oktobernummer van het Advocatenblad.

FRANCISCA MEBIUS, Advocatenblad

Francisca Huijting-Mebius

Redacteur

Profile page
Advertentie