Advocatenkantoor Vuurens & Lagerweij zit recht tegenover het station van Delft. Die centrale plek rechtvaardigt wellicht de naam van de website, www.advocatendelft.nl. Maar uit het verhaal van Léandre Lagerweij (60) blijkt dat het kantoor regelmatig het laatste toevluchtsoord in de wijde omtrek is voor cliënten in nood. ‘Er zijn te weinig advocaten aan de onderkant van de markt. We zien mensen shoppen die nergens meer terechtkunnen.’ Collega Patricia Scholtes (48) vult aan dat ze ooit wel zaken gratis deed, of de eigen bijdrage voor haar rekening nam, maar daar is ze mee gestopt. ‘De vreemdelingenzaken die ik doe, zijn steeds ingewikkelder geworden, daar moet ik al mijn tijd in steken. Ik kijk nooit naar het aantal uren. Als ik een gehoor van 36 pagina’s moet nabespreken, dan doe ik dat pagina voor pagina. De IND bekijkt het ook allemaal, dus daar mag geen enkele fout in zitten. Dit kan ik alleen zo doen door ook commerciële zaken te behandelen in het vreemdelingenrecht.’

Lees het volledige artikel in het oktobernummer van het Advocatenblad.

Bolsius

Erik Jan Bolsius

Freelance journalist

Profile page
Advertentie