in beeld klein

Je hoeft niet echt een goede reden te hebben om een feestje te vieren. Zo kreeg De Jonge Balie Zeeland-West-Brabant ooit het lumineuze idee om elk jaar een borrel voor jonge en oude advocaten te organiseren. Het zouden geen advocaten zijn als ze daar niet een mooie volzin aan konden wijden: ‘Vanwege de drukke praktijk staan we er onvoldoende bij stil dat onderling (niet-zakelijk) contact tussen advocaten (van advocaat-stagiair tot en met partner) niet slechts bevorderlijk is, maar ook ouderwets gezellig.’

En zo ontstond de Oude Meestersborrel, die zoals elke nazomer, ook deze keer weer op een vrijdagmiddag werd gehouden in café Boerke Verschuren, wereldberoemd in Breda en omgeving.

Het was weer ouderwets gezellig, bekent Jonge Balie-voorzitter Jeroen Schipperen van Rijppaert & Peeters Advocaten in Oosterhout. Hij is de man in spijkerbroek, rechts op de foto. Het geheven bierglas in zijn hand mag dienen als steunbewijs. Volgens Jeroen gaven ruim veertig advocaten acte de présence. De oude garde liet het echter een beetje afweten, althans in aantal. De kwaliteit van hun vertegenwoordiging mocht er niettemin zijn. Zo ontwaren wij op de foto oud-deken Emilie van Empel, die haar damestasje (XL) veilig tussen haar voeten heeft geparkeerd, de Bredase strafrechtadvocaat Jan Verhagen, strak in het pak met sjaal en pochet én grande dame in familierecht en mediation Elske Zomer, in fleurig roze. Het bleef die vrijdag nog lang onrustig in het Ginneken.

Beeld / Eigen foto

Advertentie