De Utrechtse advocaat Yassine Bouchikhi heeft aangifte gedaan wegens het lekken van geheime informatie over hem, meldt de website Crimesite. De aangifte zou zich richten tegen justitiemedewerkers maar ook tegen het Tweede Kamer-lid Ulysse Ellian.

Twee weken geleden werd Bouchikhi de toegang ontzegd tot de PI Leeuwarden omdat er door het personeel ‘onregelmatigheden’ waren vastgesteld. Het incident leidde onder meer tot een boze reactie van VVD’er Ulysse Elian in een debat met minister Weerwind (Rechtsbescherming).

Onderzoek door de deken Midden-Nederland heeft geen tuchtrechtelijk verwijtbare handelingen aan het licht gebracht, bericht de Leeuwarder Courant. Bouchikhi wil aan het Advocatenblad geen nadere toelichting geven.

Lees verder bij Crimesite  of de Leeuwarder Courant.

pi leeuwarden

Bouchikhi toegang PI ontzegd om ‘onregelmatigheden’

Advocaat Yassine Bouchikhi mag geen cliënten meer bezoeken in de Penitentiaire Inrichting (PI) Leeuwarden.

Advertentie