Doolaege werd door twee stagiairs genomineerd. Beide nominaties vielen volgens de jury op. ‘Daniël is een zeer enthousiaste patroon met ook de nodige zelfreflectie,’ is te lezen in het juryrapport.

Volgens de jury is Doolaege in staat om vanuit eigen ontwikkeling en zelfreflectie zijn stagiaires te voorzien in brede begeleiding. ‘Door in gesprek te gaan met zijn stagiairs probeert hij zijn stagiair te begrijpen en vanuit dat perspectief mee te denken. Hij noemt zichzelf ook wel een kameleon. Op die manier lukt het hem om op de verschillende momenten de dan vereiste competenties toe te passen.’

Meest veelbelovende patroon

Strafrechtadvocaat Michiel Kuyp (Baar Advocaten, Laren) werd verkozen tot meest veelbelovende patroon. Ondernemingsrechtadvocaat Bart Zandbergen (Stonewater, Amsterdam) wordt door de jury gezien als de meest vakinhoudelijk sterke patroon. Wiebke Bonnet-Vogler (Van Diepen van der Kroef Advocaten, Amsterdam), gespecialiseerd in internationaal recht, kreeg de prijs voor meest cultureel sensitieve patroon.

Volgens de jury moet een goede patroon beschikken over een groot aantal vaardigheden en competenties. ‘Naast uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden is het vermogen om adequaat feedback te geven onontbeerlijk. De patroon is integer, stressbestendig en toont betrokkenheid bij de beroepsopleiding van de stagiaire. Vanzelfsprekend heeft een goed patroon een eigen beeld over de inhoudelijke ontwikkeling van het vak en de ontwikkeling van de stagiaire tot een goede advocaat.’

Jury

Naast juryvoorzitter Christ’l Dullaert (oud-directeur Le Tableau) bestond de jury dit jaar uit Monique van de Griendt (directeur Dialogue BV), Jan Frederik Schnitzler (deken Oost-Brabant en advocaat bij Schaeken & Schnitzler Advocaten), Mariska Nijenhof-Wolters (winnaar Patroon van het Jaar 2021 en advocaat bij Van Benthem en Keulen advocaten), Jasminke Meester (voorzitter Stichting Jonge Balie Nederland en advocaat bij Benthem Gratama advocaten), Lennart Mensonides (voorzitter Twentse Jonge Balie en advocaat bij Damsté advocaten) en Jeroen Schipperen (voorzitter Jonge Balie Zeeland – West-Brabant en advocaat bij Rijppaert & Peeters).

De Patroon van het Jaar is een initiatief van Le Tableau en Dialogue.

FRANCISCA MEBIUS, Advocatenblad

Francisca Huijting-Mebius

Redacteur

Profile page
Advertentie