Dilek Karpuz, partner bij het deels sociale, deels commerciële Advocatenkantoor Seegers & Lebouille in Amsterdam heeft in een jaar tijd de energierekening van het kantoor zien verdrievoudigen. ‘Die kosten lopen de spuigaten uit.’

Het is één van de vele symptomen van de huidige inflatie waaraan ook de advocatuur niet ontkomt. Het afgelopen jaar steeg de inflatie enorm: van 3,4 procent oktober vorig jaar naar 16,8 procent in oktober van dit jaar. De prijsstijgingen van energie, water en huisvesting waren samen verantwoordelijk voor 8,8 procent van de inflatie, blijkt uit cijfers van het CBS over september dit jaar. De hoge kosten werken door in andere kosten, zoals die voor grondstoffen en levensmiddelen. De effecten hiervan zien advocaten terug in hun huishoudboekje: exploderende energierekeningen en hogere facturen van leveranciers.

Lees het volledige artikel in het novembernummer van het Advocatenblad.

Sabine Droogleever Fortuyn

Sabine Droogleever Fortuyn

Redacteur

Profile page
Advertentie