Op het Amsterdamse Leidseplein, boven de Apple Store, zit Stek advocaten, een kantoor dat zich wil onderscheiden van de Zuidas-kantoren waar de oprichters werden opgeleid. Inmiddels is het een stuk groter dan zij in 2005 voorzagen. Dierik Cras (54) is MT-lid, uitdrukkelijk geen managing partner, want die functie is er niet. ‘Ieder van de oprichters heeft in New York gewerkt, op het kantoor van NautaDutilh. Daar leerden we ondernemen en konden we met een kleine groep op hoog niveau mooi werk doen. Er was al wel een aantal nichekantoren, bijvoorbeeld in het arbeidsrecht en IE, maar wij wilden een corporate praktijk. Iedereen verklaarde ons voor gek, maar we hebben het tegendeel bewezen. We zijn inmiddels met zeventien partners en besluiten bijna alles samen, omdat we willen dat iedereen erbij betrokken is. Heel bewust hebben we een lage leverage, wat betekent dat alle partners volledig zelf in de praktijk zitten, in kleine teams. Je stuurt als partner twee tot drie mensen aan. Klanten zeggen dat ze het fijn vinden dat de seniors er zelf inzitten.’

Lees verder in het novembernummer van het Advocatenblad.

Bolsius

Erik Jan Bolsius

Freelance journalist

Profile page
Advertentie