Het Rotterdamse advocatenkantoor Ploum en IT-dienstverlener Tesorion zijn een strategische samenwerking aangegaan, meldt Ploum. De twee bedrijven willen gezamenlijk organisaties adviseren over cybersecurity.

Volgens Tesorion-manager Peter Centi draait cybersecurity niet meer alleen om technologie. ‘Ook risico assessments, het juist inrichten van organisaties, het opstellen van beleid, aansprakelijkheid, de informatieplicht en niet te vergeten de nazorg bij crisissituaties vragen om specialistische kennis.’ Als een cliënt wordt getroffen door een datalek of ransomware-aanval kunnen Tesorion en Ploum meerdere acties tegelijk nemen, aldus Centi. ‘ Bij een cyberaanval kan dan sneller geschakeld worden. Dat is enorm belangrijk om de schade te kunnen beperken.”

De twee bedrijven wijzen op aanstaande Europese cybersecuritywetgeving, zoals NIS 2 (Network and Information Security 2). Die dwingt organisaties om hun cybersecurity naar een hoger niveau te brengen.

Claims
Hugo van Aardenne, advocaat cyberlaw bij Ploum: ‘Er staat organisaties van alles te wachten op het gebied van cybersecurity door de komst van NIS 2. Daardoor komen zij voor vraagstukken te staan die vaak op meerdere vlakken in de organisatie impact hebben. Het is ontzettend belangrijk dat ze zich dat nu al realiseren, zodat er voldoende tijd is om de noodzakelijke maatregelen te treffen. Niet alleen om te voldoen aan de wet én aansprakelijkheid en om claims te voorkomen, maar ook omdat je niet wilt dat je bedrijfsprocessen stil komen te liggen of dat de werkveiligheid in het geding is.’

Advertentie