2E3A9239
Image credit: Lise-Marie Schwander

De advocaat familierecht bij De Boorder Familie- en Erfrecht Advocaten en Mediators werd genomineerd door Marjoleine de Boorder. ‘Ik vond het al een grote eer om genomineerd te zijn, maar het is heel bijzonder om vervolgens ook van de jury prachtige woorden te horen over mijn inzet.’

De prijs werd samen met de Legal Woman of the Year award uitgereikt. Die ging dit jaar naar Janneke de Smet (links), plaatsvervangend hoofdofficier van het Landelijk Parket. De verkiezing, die elk jaar georganiseerd wordt door Stichting Legal Women, is volgens Mosk belangrijk. ‘Het is een erkenning voor het harde en goede werk dat vrouwen leveren binnen de juridische sector.

Ik hoop dat de verkiezing een motivatie is voor vrouwelijke juristen om alles uit het vak én jezelf te halen. Door deze prijs realiseer ik mij weer hoeveel vrouwelijke juristen tof werk leveren. Ik heb gefascineerd geluisterd naar de andere genomineerden, die ieder voor zich een belangrijke bijdrage leveren aan een prettige werkomgeving waarin ieders talent tot uiting kan komen. Ik vind het mooi dat Legal Women aan al deze vrouwen een podium biedt.’

Mosk hoopt voor haarzelf dat het winnen van de award bijdraagt aan meer naamsbekendheid in de markt. ‘Specifiek ten aanzien van waar ik als familierechtadvocaat voor sta. Bij mijn afstuderen in 2018 pleitte ik voor meer zichtbaarheid voor de rechtspositie van het kind in familierechtelijke betrekkingen. Die zichtbaarheid komt nu weer een stapje dichterbij.’

Advertentie