Dat meldt de Telegraaf. Momenteel vindt de inhoudelijke behandeling plaats bij het gerechtshof Amsterdam in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol. Moreno B. (34) en Giërmo B. (39) zijn in 2021 door de rechtbank tot dertig jaar cel veroordeeld na een eis tot levenslang. Ook tijdens het proces in hoger beroep hebben zij ontkend dat zij de daders zijn van de schokkende moord op de advocaat.

Het OM ziet de beide mannen als zogeheten medeplegers. Zij hebben nauw samengewerkt bij de voorbereiding en uitvoering van de huurmoord. Hun ontkennende verklaringen zijn volgens justitie ongeloofwaardig.

Sprintje door de gang

Tijdens de zitting vrijdag diende de verdediging van Moreno B. het verzoek in om hem een stuk te laten rennen, omdat drie getuigen van de aanslag op Wiersum zeiden dat de schutter een raar loopje had. Het hof honoreerde het verzoek waarna Moreno B. vijftig meter moest lopen, dribbelen en sprinten door de lange gang. Alles onder toeziend oog van rechters, de verdediging, advocaten-generaal, journalisten en publiek.

Van een raar loopje was volgens de toeschouwers geen sprake. Advocate Machteld Roethof zag ‘een hulk’. Advocaat Moszkowicz zag een ‘atletisch loopje’ en advocaat Gerald Roethof signaleerde vooral de brede borstpartij en gespierde armen van de verdachte. De advocaten-generaal was het opgevallen dat de voeten van Moreno B. iets naar binnen stonden. Het hof hield het wat zakelijker en zei ‘niks bijzonders’ te hebben gezien, aldus de Telegraaf.

De inhoudelijke behandeling bij het hof gaat op 31 januari en 1 februari verder.

Condoleance Derk Wiersum breed 2

Deel van Dossier

Derk Wiersum

Dossier Derk Wiersum op de website van het Advocatenblad

Derk Wiersum

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie