‘Het lijkt erop dat we het ergste hebben gehad,’ zegt partner Roman Tarlavski van het Amsterdamse kantoor van CMS waar dertig advocaten zich bezighouden met corporate advies. Het voor advocaten doorgaans lucratieve advieswerk bij fusies en overnames doorliep een hobbelig traject. Na een sterk 2021 zakte de markt als gevolg van de oorlog in Oekraïne in de tweede helft jaar van vorig jaar ietwat in.

‘Zo goed als 2021 zal het niet snel meer worden, maar vooral bij private equity is veel geld in omloop dat rendabel moet worden ingezet. Dat lijkt het dit jaar te winnen van negatieve factoren als de hard gestegen rente en de toegenomen moeite om bancaire financiering te bemachtigen. Daarnaast presteert de technologiesector onverminderd sterk en zullen veel transacties gedreven worden door de snelle digitale transformatie.’ Bovendien, stelt Tarlavski, is het onvermijdelijk dat ondernemingen door de huidige crisis onderdelen moeten afstoten.

Lees het volledige artikel in het e-magazine van januari. 

Bendert Zevenbergen

Freelance journalist

Profile page
Advertentie