Als Philip de Roos (40) de vraag moet beantwoorden of hij advocaat is of ondernemer, kijkt hij wat verbaasd. Zijn resolute antwoord: ‘Allebei. Je moet risico’s durven nemen, weg met de fixed mindset, en het gewoon gaan doen.’ Toegegeven, zijn eerste juridische onderneming, juridisch platform Legalloyd, werd ook pas gelanceerd nadat hij een proefschriftachtig businessplan had geschreven. Maar daar heeft De Roos van geleerd: ‘Als je een eerste versie van je product hebt gemaakt, weet je snel genoeg of het gaat lukken. Move fast and break things heet dat in de start-upscene waar we veel voor werken.’

Als voorbeeld van het ondernemerschap noemt hij Sharesquare, een spin-off van De Roos Advocaten. ‘We maakten vaak employee plans, speciale arbeidsvoorwaarden waarmee start-ups nieuwe mensen aan zich binden door ze aandelen te geven. Op een gegeven moment ontwikkelden we daar software voor, en nu is het een zelfstandig bedrijf.’

Lees het volledige artikel in het e-magazine van januari. 

Bolsius

Erik Jan Bolsius

Freelance journalist

Profile page
Advertentie