Schaderegelingskantoor SRK Rechtsbijstand heeft de naam veranderd in Brandmeester Advocaten en Juristen (BrandMR), meldt het bedrijf.

Brandmeester is de naam die nu al wordt gevoerd voor juridische hulp aan onverzekerde klanten en waarvoor reclame wordt gemaakt. De naam van SRK Groep verandert in Brandmeester Groep.

Volgens het bedrijf past de naamsverandering in de ambitie om met een sterk merk, een online platform en persoonlijke dienstverlening het recht toegankelijk te maken voor iedereen. Daarbij maakt het niet meer uit hoe een rechtzoekende juridische hulp betaalt, via een vaste prijs, via een premie aan een verzekeraar of via een lidmaatschap van een vakbond of belangenvereniging.

SRK voerde decennialang de rechtsbijstandverzekering uit voor een groep verzekeraars, waaronder Nationale Nederlanden (NN), Aegon en De Goudse. In 2019 besloten NN en Aegon eruit te stappen, waarna SRK zich genoodzaakt zag een nieuwe koers in te slaan. Dat gebeurde met BrandMR, ondanks verzet van de NOvA. Pas nadat de verordening op de advocatuur werd aangepast, mocht het bedrijf bij wijze van experiment van start.

BrandMR

CvA geeft groen licht aan BrandMR

Schaderegelingskantoor SRK in Den Haag mag van start met BrandMR. Het college van afgevaardigden van de NOvA is akkoord met een vijfjarig experiment.

Advertentie