Dat meldt het Financieele Dagblad. Grapperhaus is sinds 1 februari in dienst bij Deloitte, dat de benoeming aanvankelijk stilhield vanwege de persoonlijke beveiliging van de oud-minister.

Grapperhaus was tot januari 2022 minister in het kabinet-Rutte III. Daarvoor werkte hij lange tijd als arbeidsrechtadvocaat, waarvan bijna twintig jaar als partner bij advocatenkantoor Allen & Overy. Deloitte heeft al langer grote ambities op het vlak van juridische dienstverlening en hoopt met Grapperhaus de concurrentie met grote advocatenkantoren aan te kunnen gaan, aldus het FD. De oud-minister is de opvolger van Frederieke Leeflang, die eind 2021 na een dienstverband van een jaar vertrok om voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep te worden.

Vanwege dreiging uit de georganiseerde criminaliteit wordt Grapperhaus sinds enige tijd extra beveiligd. Het OM zei de dreiging medio januari “zeer serieus” te nemen, maar kon verder geen details geven over de genomen veiligheidsmaatregelen.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie