Foto Jeroen
Advocaat Jeroen van Helden vanuit Wenen.

Het kantoor met vestigingen in Leiden en Den Haag besloot vorig jaar remote werken voor medewerkers te implementeren in de arbeidsvoorwaarden. Partner IT/ IE/ Privacy Natascha van Duuren werd hierbij geïnspireerd door het bedrijfsleven. ‘Daar behoort remote werken tot de opties. In de advocatuur zien we dit nog niet veel terug, maar juist in onze branche is het een mooie mogelijkheid.’

Een andere omgeving geeft volgens Van Duuren nieuwe energie en inspiratie en kan weer leiden tot nieuwe inzichten. ‘Daarnaast geeft het medewerkers ook de mogelijkheid om voor een korte periode deel uit te maken van een andere stad met een andere cultuur en ander ritme. Een mooie ervaring die wij onze medewerkers gunnen.’

Efficiënt en veilig

Op dit moment zijn de eerste drie remote-werkperiodes gepland in Friesland, Spanje en Wenen. ‘Uiteenlopende locaties dus. Dat is ook de bedoeling, want de Clercq vindt het belangrijk dat medewerkers zelf de regie nemen en een plek kunnen kiezen waar zij zich fijn voelen. We zien dat de werknemers er soms ook een vakantie aan vastplakken.’

Advocaat IT/ IE/ Privacy Jeroen van Helden werkt op dit moment vanuit Wenen. ‘Het is leuk om enige tijd onderdeel uit te maken van het dagelijks leven in een vreemde stad. Vooral in een stad als Wenen met veel groen, veel cultuur en een ontspannen sfeer. Remote werken vanuit het buitenland kan bovendien efficiënt en veilig. Cliënten merken er niets van.’

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie