De schrapping volgt op klachten van drie klagers die betrokken zijn bij het Marengo-proces en van de Amsterdamse deken. De maatregel is opgelegd omdat Hammerstein meerdere keren zijn geheimhouding schond, aldus het hof. Ook handelde hij onzorgvuldig richting derden, waaronder journalist Peter R. de Vries en een andere advocaat.

De Raad van Discipline had eerder ook al schrapping opgelegd. Met de bekrachtiging van die maatregel is het niet mogelijk dat Hammerstein, die zichzelf al had laten schrappen, zich opnieuw als advocaat inschrijft, aldus het hof.

Tegen de beslissing van het hof is geen beroep mogelijk.

Hammerstein

Raad van discipline schrapt Oscar Hammerstein van tableau

De Amsterdamse raad van discipline heeft voormalig advocaat Oscar Hammerstein van het tableau geschrapt.

Advertentie