De instemming met de wet voor burgerschapsonderwijs op scholen, de debatten over de staat van de rechtsstaat en de vriendschappen die over de partijen heen zijn gesloten. Het zijn enkele hoogtepunten die arbeidsrechtadvocaat De Blécourt (partner bij Baker McKenzie) bereikte tijdens haar termijn in de Eerste Kamer. Maar de kroon op haar werk was de invoering van de quotumwet. De voorvechter van meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven glundert van trots als ze erover begint. ‘Ik ben daar al sinds 2006 mee bezig en het was geweldig om dat erdoorheen te krijgen. Je kunt je voorstellen dat het destijds een groot feest was hier op kantoor.’

Met nog enkele dagen te gaan tot de Provinciale Statenverkiezingen komt ook de Eerste Kamerverkiezing in zicht. Op 30 mei kiezen de leden van de Provinciale Staten een nieuwe senaat. De Blécourt zal daar niet meer bij zijn. Zij gaat zich na vier jaar senatorschap voor de liberalen weer volledig op haar arbeidsrechtpraktijk richten.

Bij haar aan tafel in het Amsterdamse pand van Baker McKenzie zit de Rotterdamse strafpleiter Janssen (partner bij Cleerdin & Hamer). Het kandidaat-Kamerlid is net als De Blécourt vier jaar geleden politiek nog een groentje. Of hij net zulke successen gaat behalen als De Blécourt valt nog te bezien, want als tiende op de lijst van D66 is het de vraag of hij een plek bemachtigt. Toch gaat hij ter voorbereiding graag in gesprek met ervaringsdeskundige De Blécourt. Wat blijkt, de beweegredenen van beide advocaten om te kiezen voor de senaat liggen dicht bij elkaar.

Lees het volledige artikel in het Advocatenblad van maart.

FRANCISCA MEBIUS, Advocatenblad

Francisca Huijting-Mebius

Redacteur

Profile page
Advertentie