De advocatuur is vaak een graadmeter van wat er leeft in de markt, zegt Marjolein Geus. ‘De afgelopen jaren zagen we wereldwijd een grote hoeveelheid Distributed Ledger Technology-projecten binnenkomen. Veel blockchainprojecten zijn qua toepassing veelbelovend, maar komen moeilijk van de grond omdat er juridische vragen zijn.’

Distributed Ledger Technology (DLT) is een techniek waarbij er niet één centraal computersysteem voor de opslag van gegevens is, maar gebruik wordt gemaakt van een netwerk van computers. Gegevens worden daarbij niet op een centraal punt, maar overal, in het gehele netwerk opgeslagen. Blockchain, het bekendste voorbeeld daarvan en de basis van cryptocurrency, maakt zelfs elke gebruiker tot onderdeel van dat netwerk.

Lees het volledige artikel in het e-magazine van april.

Mark van der Heijden

Freelance-journalist

Profile page
Advertentie