De Vereniging van Incasso- en Procesadvocaten (VIA) vierde gisteren haar 30-jarig jubileum in Green Village in Nieuwegein met verschillende sprekers, een procesrechtdiner en de verkiezing van de beste en meest talentvolle procesadvocaat 2023.

Ariëns is sinds 2011 advocaat/partner bij Köster Advocaten in Haarlem. Hij is gespecialiseerd in het oplossen van conflicten en het voeren van procedures in en rondom ondernemingen. Daarbij gaat het voornamelijk over samenwerkingsvormen, contracten (zoals agentuur- en distributieovereenkomsten, vennootschapscontracten en overeenkomsten van opdracht), aansprakelijkheid van bestuurders en onrechtmatige daden.

In de categorie beste procesadvocaat waren naast Ariëns negen andere advocaten genomineerd: Paul van den Berg (Lean Lawyers), Yvette Borrius (Florent), Liselot Bosman (Wieringa Advocaten), Dirk Knottenbelt (Houthoff), Jeroen Kortmann (Stibbe), Frederik van Nouhuys (Straatman Koster), Koen Rutten (Finch), Brechje van der Velden (Allen & Overy) en Ellen Soerjatin (Evers Soerjatin).

Burgerlijk procesrecht

Sharona Heeroma werkt sinds 2015 bij Pels Rijcken en is gespecialiseerd in het burgerlijk procesrecht. Zij treedt vooral op voor centrale en decentrale overheden en procedeert in civiele zaken met (internationaal) publiekrechtelijke aspecten. Haar focus ligt daarbij op het burgerlijk procesrecht en het (overheids)aansprakelijkheidsrecht. Naast Heeroma maakten Tosca Deenik (Köster Advocaten), Freek Roosmale Nepveu (Holla), Heleen Veldink (Nexavelo) en Simone Zwartenkot (DLA Piper) kans op de titel meest talentvolle procesadvocaat.

Hoogleraar burgerlijk (proces)recht Toon van Mierlo reikte de prijzen uit aan de twee winnaars. De verkiezing wordt sinds 2018 georganiseerd door de VIA.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie