De arrestatie vond volgens De Telegraaf plaats na een onderzoek naar de rol van Weski bij het doorspelen van informatie door haar cliënt Ridouan Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Weski zou zijn ingesloten en worden verhoord.

De verdenking tegen Weski is volgens NRC gebaseerd op leesbaar gemaakt berichtenverkeer dat sinds de arrestatie van Taghi in 2019 in Dubai is verstuurd via Sky Ecc.

In kringen van justitie werd al geruime tijd gesproken over de ophanden zijnde arrestatie van Weski, meldt de krant. Weski deed eerder deze week nog namens Taghi aangifte tegen het OM, wegens een vermeend plan om hem eerder in Dubai te ontvoeren of uit te schakelen.

De aanhouding van Weski kan vertraging in het Marengo-proces veroorzaken. Vandaag was een zittingsdag gepland waar de verdediging het woord zou voeren. Die zitting is geannuleerd.

Het Parool meldt op basis van anonieme bronnen dat het OM met opzet lang heeft gewacht, omdat de rol van Weski in het Marengo-proces zo goed als is uitgespeeld aangezien de inhoudelijke behandeling achter de rug is. De uitspraak in de megazaak staat gepland voor oktober.

Rechtbank Amsterdam

Seebregts: ‘Ridouan Taghi had meer communicatielijnen’

Ridouan Taghi hield niet alleen via zijn neef contact met de buitenwereld, maar ook via andere communicatielijnen waaronder zijn advocaat Weski.

Advertentie