Weski zit sinds twee weken vast op verdenking van deelname aan de criminele organisatie van Ridouan Taghi, die zich bezighoudt met internationale drugshandel en witwassen. Daarnaast wordt de advocaat verdacht van het schenden van geheimen. Volgens de deken is de tijdelijke schorsing van Weski geen strafmaatregel, maar een formaliteit. Dat betekent dat het besluit ook weer kan worden teruggedraaid als blijkt dat ze onschuldig is.

Op de website van het kantoor van Weski is haar naam weggehaald. De enige Weski die nog wordt genoemd is haar  zoon Guy. Hij werkt ook als strafrechtadvocaat voor het kantoor.

Gisteren werd bekend dat Weski nog zeker dertig dagen langer vastzit. Het OM denkt dat ze berichten heeft doorgespeeld tussen de buitenwereld en Ridouan Taghi, die vastzit in de extra beveiligde gevangenis in Vught. Ze zou daarmee haar positie als advocaat hebben misbruikt. Na haar aanhouding maakte Weski via haar advocaten bekend dat ze de verdediging van Taghi neerlegt.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie