Voetbalgeweld is zo oud als het voetbal zelf. Verbazing en verafschuwing zijn daarbij de meest voorkomende emoties. De eerste is naïef, de tweede is (helaas) nodig. Ook als diehard Feyenoord-fan schaam ik me, net als het overgrote deel van De Kuip en daarbuiten, voor het incident tijdens de recente klassieker tegen Ajax waarbij Davy Klaassen een projectiel naar het hoofd kreeg geslingerd. Als je weet dat sommige hooligans zichzelf supporter noemen en als toeschouwer wedstrijden bijwonen, dan moet je als overheid en de KNVB te allen tijde hierop voorbereid te zijn. En daar heeft men om precies te zijn 160 jaar de tijd voor gehad. Ja, zo oud is de sport inmiddels.

Lees verder in het e-magazine van mei. 

Columnist Najima Khan-klein

Najima Khan

Columnist Advocatenblad

Profile page
Advertentie