Volgens de raadkamer is er geen grond meer om haar langer vast te houden. Meer informatie kan de rechtbank niet geven over de vrijlating.

Weski werd op 21 april aangehouden. De advocaat uit Rotterdam wordt er door het Openbaar Ministerie van verdacht berichten van en naar haar cliënt Ridouan Taghi te hebben doorgegeven. Taghi is hoofdverdachte in het Marengoproces en zit vast in de EBI in Vught. Weski had op het moment van de arrestatie haar verdediging vrijwel afgerond. Op 4 mei besloot de rechtbank nog om haar voorarrest te verlengen met dertig dagen.

De advocaten van Weski, Rob Baumgardt en Fébe Schoolderman, laten in een persbericht weten dat Weski geen verklaring heeft afgelegd vanwege haar geheimhoudingsplicht en dat ook niet zal doen. ‘De impact van alles wat er is gebeurd sinds 21 april 2023 is groot. Wij vragen iedereen met klem haar privacy te respecteren.’

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie