Vrijdag 2 juni is het advocatenkantoor gesloten vanwege de uitvaart, valt op de website te lezen. Max Roethof is de grondlegger van het Arnhemse kantoor. Roethof werkte in zijn jonge jaren als politieagent in Suriname. Vanuit daar heeft hij zich in Nederland gevestigd en zich na de studie rechten opgewerkt als advocaat, in eerste instantie bij Gratama in Zwolle. ‘In die tijd – de jaren 70 – was het geen vanzelfsprekendheid dat hij als man met een kleurtje carrière zou maken als advocaat,’ aldus de tekst op de website.

Binnen zijn kantoor was Max Roethof voor het laatst werkzaam met zijn dochter Machteld Roethof en zijn kleinzoon Jamil Roethof. Uiteindelijk heeft hij het stokje overgedragen aan zijn dochter. Hoewel hij de leiding over het kantoor had overgedragen, bleef hij aan het werk binnen het strafrecht en het vreemdelingenrecht.

Volgens het kantoor blijft Max Roethof, ‘ondanks het grote verlies, binnen het kantoor het bewijs dat je met wilskracht en vertrouwen ontzettend ver kan komen’.

jpj-advocatenfamilie-roethof5

Advocatenfamilies

De familie Moszkowicz stond model voor de tv-serie De Maatschap. Ons land telt meer ‘dynastieën’. Zit het dan toch in de genen? Telgen…

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie