Rappende Raadman In beeld
Image credit: Robin den Boer

‘Ik verwijs af en toe naar mijn werkzaamheden, maar in het algemeen rap ik over het hele leventje om de advocatuur heen en de bubbel waar we soms toch een beetje inzitten,’ vertelt Prakke.

De rode draad van het album, met daarop titels als Typen, Rat Race en Zuidas Flows, is volgens Prakke het leven als jonge stedeling en alles wat daarbij komt kijken. ‘Daarbij  vind ik het belangrijk dat er genoeg humor, woordspelingen en zelfspot naar voren komt komen in de nummers.’

De liefde voor taal is een belangrijke overeenkomst tussen rappers en advocaten. ‘In beide functies ben je continu bezig met retoriek, metaforen, consistentie en humor in het taalgebruik. Ik denk dat de twee professies elkaar versterken. Door het rappen word ik een betere advocaat en andersom. De combinatie maakt dat ik mijn creativiteit volledig kwijt kan, waardoor ik goed in mijn vel zit. Een gelukkig mens presteert uiteindelijk ook beter.’

De afgelopen maanden besteedde hij zijn vrije tijd aan zijn raps: het afronden van het album, het organiseren van de album release party en natuurlijk de diverse optredens. Het smaakt naar meer. ‘Voor mij is dit de perfecte combinatie waar ik extreem veel energie uit haal. Ik wil sowieso muziek blijven maken naast mijn werk als advocaat. Gelukkig heb ik daarvoor alle support van mijn collega’s en mijn kantoor.’

Advertentie