Eerder liet advocaat Michael Ruperti weten een team te vormen voor de verdediging van Taghi. De zitting van maandag was bedoeld om te praten over deze advocatenkwestie.

Kort na de start van de zitten verzocht Taghi de rechtbank de zitting achter gesloten deuren te houden. Hij liet weten alleen met de rechtbank in gesprek te willen zonder aanwezigheid van pers en publiek, meldt Telegraafverslaggeefster Saskia Belleman op Twitter. Enkele minuten na aanvang van de zitting besloot de rechtbank zijn verzoek in te willigen. De rechtbank gaf geen officiële verklaring voor deze beslissing. Volgens Belleman wilde de rechter, die sinds de arrestatie van Inez Weski geen advocaat meer heeft, de verdachte tegemoetkomen.

Na het gesprek achter gesloten deuren volgde een kort openbaar deel waarin werd gemeld dat Taghi nog steeds geen advocaat heeft. De rechtbank moet ook nog steeds beslissingen nemen op de onderzoekswensen die Inez Weski voor haar aanhouding nog heeft ingediend.

Op 14 juli vindt de volgende zitting plaats in het Marengoproces.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie