De eerstejaars advocaat-stagiair bij SAP Letselschade Advocaten in Amersfoort mocht zangeres Glenda Haas bijstaan. De landelijk zeer bekende maar volstrekt fictieve zangeres had een contract gesloten voor tien optredens, maar daar kwam niets van terecht. Negatieve berichtgeving over Haas bleek desastreus voor de kaart­verkoop. De concert­organisator hield de zangeres verantwoordelijk, wilde van de overeenkomst af en eiste een schadevergoeding.

Aan Hopman de schone taak verweer te voeren. Dat deed hij met verve. Met zijn pleidooi slaagde hij erin de zwartepiet door te schuiven naar de juicekanalen, die een twijfelachtige rol zouden hebben gespeeld. Verder betwistte hij met succes dat Haas de concertorganisator tijdig had moeten informeren over de negatieve berichten.

De jury, onder wie rechter Marlien Verhoef (foto midden) en senior adviser Ewout Goudsmedt bij De Brauw Blackstone Westbroek, vond Hopman stellig en overtuigend. ‘Alles was goed. Het pleidooi had een mooie structuur en er werd gebruikgemaakt van mooie voorbeelden.’

Hopman ziet zijn overwinning als erkenning voor hard werk, toewijding en pleitvaardigheden. ‘Blijf trouw aan jezelf en aan je eigen stijl,’ is zijn tip voor andere jonge advocaten. ‘Het kan zijn dat je onder de indruk bent van iemand en dat je wilt proberen om op exact dezelfde manier te pleiten, maar doe dat vooral niet.’

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie